POP-UP

Back to All Events

BYbarn

  • Grøtbar Skagenkaien Stavanger, Rogaland, 4006 Norway (map)

Velkommen til Stavanger sentrum lørdag 13. mai! 

ByBarn er en nystartet urban kulturfestival for hele familien som går av stabelen lørdag 13. mai 2017 i Stavanger sentrum. 

Vi aktiviserer utvalgte deler av sentrum med kulturelle opplevelser for hele familien :-) 

Festivalen er et samarbeid mellom Storhaug Productions, Stavanger Sentrum AS og CID (CITY IMPACT DISTRICTS).

Med oss på laget har vi Rogaland TeaterStavanger Symfoniorkester,Kunsthall StavangerNorsk Oljemuseum,
Io Lab, MablisMaiJazz, Stavanger International Jazz FestivalStavanger KammermusikkfestivalMUST Museum StavangerGladmatSølvberget, Stavanger kulturhusFra Hage til Mage Bevaremegvel Bar & RestaurantVilla 22 Trattoria & Bar N.B.Sørensen PapperietAltibox Norway Chess &Grøtbar!

Å bli kjent med kunst og de ulike kulturuttrykkene forutsetter eksponering og innlevelse. Formidling krever tid, gjentagelse, og variasjon, gjerne i et rom som gir kulturfaglig resonans og anerkjennelse til det du opplever som barn eller ungdom. 

Formidling av kultur til barn stiller spesielle krav til kunstnere, pedagoger og kunstformidlere. Både som barn og voksen må en lære og utvikle mot til å gripe friheten til å uttrykke deg kunstnerisk.

ByBarn ønsker å stimulere barn og ungdom til økt forståelse rundt ulike kulturutrykk og inviterer derfor profesjonelle kunstnere og kulturaktører til å skape og formidle engasjerende kunst av høy kvalitet for denne målgruppen.

Vi ønsker også å se nærmere på barn og ungdoms forhold til begreper som urbanitet og identitet. Hvordan ser fremtidens sentrum ut og hvilke kulturelle uttrykk kommer til å dominere våre felles urbane omgivelser og er barn og unge delaktige i denne utviklingen? 

ByBarn fokusere på kunstfaglig kvalitet, nyskapende kunstneriske strategier og formidlingsidéer. Vi ønsker også å fremme produksjon og formidling av profesjonelle kunst- og kulturuttrykk som engasjerer og inviterer til refleksjon og deltakelse for denne målgruppen. 

Gjennom samarbeid med profesjonelle kunstnere og kulturaktører stimuleres barn og unge til å bli frie og uavhengige kulturaktører. Vårt mål er å utfordre og stimulere barn og ungdom til kunnskapsproduksjon, kritisk tenkning og debatt om kunst- og kulturuttrykkenes plass i det urbane landskapet.

ByBarn :-)

Earlier Event: May 6
Marked i Sentrum
Later Event: May 28
Søndags Grøt på Absinthen